Aanbevelingen

over individuele begeleiding:

Reactie van Marcella de Roos uit Sneek over een natuursessie:
‘De wandelcachingssessie was fantastisch. Het gaf me duidelijke inzichten. Ik had een concrete ja/nee- vraag, waarover ik al vaak afwegingen in mijn hoofd had gemaakt. In de openheid van het aanwezig zijn in de natuur, liet ik me niet meer leiden door gedachten, maar werd ik duidelijk ook aangesproken op een laag dieper. De natuur diende als metafoor. Dat gaf mij een heel duidelijk, onontkoombaar antwoord. Ik weet nu wat me te doen staat.
Aan het begin deden we wat oefeningen om helemaal te landen en in het hier en nu aan te komen. Dat was fijn en bovendien heb ik geleerd dat ik mijn zintuigen apart kan inzetten. Dat geeft extra mogelijkheden. Dus bijvoorbeeld op het moment dat goed luisteren belangrijk is, kan ik nu mijn andere zintuigen naar de achtergrond brengen. Dan kan ik beter luisteren en hoor ik dus meer.
Ik raad wandelcaching aan voor mensen die het heerlijk vinden lekker buiten te zijn, van natuur houden, en voor mensen die met praten het allemaal wel weten, maar eigenlijk een laagje dieper zouden moeten gaan.
De begeleiding van Annette vond ik geweldig’

Reactie van Nadine Meijer uit Soest over een traject van 5 sessies:‘Ik had het gevoel dat er nog steeds een aantal zaken speelde die een blokkade voor me waren en waar ik toch wel erg graag vanaf wilde / verder mee wilde komen. De drempel om weer dingen open te gooien was hoog geworden, maar toch heb ik de stap gezet om in therapie te gaan.
In 5 sessies:
– ben ik weer dichter bij mezelf ben gekomen
– kan ik zachter zijn voor mijzelf en mensen om mij heen.
– heb ik ingezien dat je controle kunt vervangen door een gevoel van vertrouwen.
– heb ik bepaalde overtuigingen tegen het licht gehouden waardoor dingen helder worden
– heb ik mijn angst voor misselijkheid verwerkt mbv EMDR
Met de sessies heb ik echt tijd voor mezelf genomen. Dat was fijn en belangrijk. Ik zou de therapie zeker aan anderen aanraden.

Reactie van Marja V uit de Bilt nav een online kerstcadeau:
Dank Annette, ik moet nog vaak aan je denken. Je bent één van de mensen die mij verder op weg hebben geholpen met de individuele sessies.
Ik ben Boeddhist geworden en heb een zinvol leven met ups en downs. Hart groet

over groepsactiviteiten:

Hendrik Jan Dekker, psychosociaal therapeut, over een korte kennismakingsworkshop:

Bert den Boer, trainer, schrijver, tv-interviewer uit Dordrecht over de 2-daagse Bezield Leven & Werken in Doorn:
Wat ik bijzonder vond, is dat Annette in staat is een sfeer te maken, waardoor je met een groep mensen die je niet kent, in staat bent om voor jezelf er achter te komen waar je op dit moment staat, wat je verlangens zijn en hoe je daar vorm aan wilt geven. De werkwijze is interactief met veel aandacht voor mindfullness, dwz in het moment zijn, zijn waar je bent. De oefeningen zijn zodanig dat je de inzichten over waar je staat en waar je heen wilt, op een goeie manier op een rijtje krijgt. Maar dat niet alleen, het is zo dat je er ook echt wel wat mee gaat doen!

Mark C. Hoogenboom over the Verdiepingsweekend op Schiermonnikoog:
Zo’n weekend is goed voor iedereen die het leven af en toe wat zwaar vindt. Ga een verdiepingsweekend doen en je komt een stuk lichter thuis!
Mark deed een 2e keer mee met zijn partner, en zegt een half jaar later: dit weekend heeft zoveel voor ons betekent, we hebben het er nog over!

Herald Roelevink over de 2-daagse Bezield Leven & Werken in Doorn:
Ik kwam zonder verwachting, maar het heeft me veel gebracht:
+ het heeft me doen inzien welke capaciteiten ik heb
+ het heeft me de mogelijkheid gegeven om nieuwe dingen te ontdekken, me te verbinden.
+ En heel belangrijk voor mij, en ook echt nieuw: het voelen. Het kunnen voelen. Het klinkt misschien wat abstract maar daar zit toch een grote waarde in voor mij.