Waar kom jij in 2017 je bed voor uit?

Lijkt het je ook zo heerlijk om iedere dag met zin in je dag op te staan en te weten dat je agenda bezigheden en afspraken bevat waar je energie van krijgt? Dat je echt zin hebt in je nieuwe dag?

Dat willen we allemaal wel. Toch? Maar ja, nu je zo boven de 45 bent, heb je je leven aardig vormgegeven. Je kent jezelf, je hebt al heel wat zekerheden verworven. Je sociale structuren zijn gevormd. Die kun je toch niet zomaar veranderen? Ook al zit je al jaren op een vaste werkplek waar je niet tevreden bent, je moet toch je hypotheek betalen. Ook al ploeter je al tijden om een oude droom neer te zetten, dat geef je toch niet zomaar op? Herken jij zulke ja-maar gedachten die je weerhouden van het realiseren van je dromen? Lees dan verder, want dan heb ik iets voor je.

Wat als jij nu opnieuw gaat onderzoeken Wie je bent?

Als je je verleden eens op een rijtje zet en diep in je onderbewustzijn kijkt. Zodat je rode draden ziet in wat je de afgelopen 20 of 30 jaar hebt ervaren. Zodat heel duidelijk wordt wat je hebt geleerd en ontwikkeld door je successen èn door je minder leuke ervaringen. Dan word je diepste kern, je diepste verlangen helder. Dat geeft rust en richting.

Wat als je dan gaat bepalen hoe de komende 20 of 30 jaar eruit zien?

Ga je dan oude onvervulde dromen of passies alsnog vervullen? Onvervulde dromen die zo ver weg en onhaalbaar lijken dat je ze nauwelijks als realiteit durft te overwegen. Want ja, je hebt het nu toch goed, dus dan moet je wel erg veel veranderen. Waar moet je trouwens in hemelsnaam beginnen?

 

En wil je die oude dromen eigenlijk wel afstoffen? Of heb je inmiddels nieuwe dromen of nieuwe ideeën om bij te dragen aan de wereld? Dromen of ideeën die je veel energie geven als je dáár helemaal voor gaat. Wil jij dit helder krijgen? Aan het eind van dit artikel laat ik zien wat je moet doen om je passies en dromen te ontdekken. (Nee, niet meteen naar beneden scrollen:-))

Als je dan weet wat je wilt, kún je het dan ook?

Want je kunt wel een nieuwe koers uitstippelen, maar heeft die ook kans van slagen? Heb je de kwaliteiten die er voor nodig zijn? Of kun en wil je die aanleren? Heb je wel voldoende lef en zelfvertrouwen? Of heb je last van twijfels en angsten en koudwatervrees? Werken de omstandigheden mee of juist tegen?

Laat je je leiden door: Kan niet, wil niet, weet niet, durf niet, volgende keer, of meer van dat soort smoezen? Dan weet ik zeker dat je je niet echt blij en gelukkig voelt. Als je je daardoor laat leiden kom je nergens toe en maak je je dromen zeker niet waar. Je wordt er zwaar en ongelukkig van en je voelt je klein en afhankelijk ipv vrij en onafhankelijk in een wereld die aan je voeten ligt.

Om je zo vrij te voelen, ga je leren dat deze gedachten je niet gevangen houden, maar dat jij de controle krijgt over je gedachten. Hoe? Dat doe je door regelmatig even stil te staan bij wat je voelt en wat je denkt. Door te oefenen om afstand te nemen van je ervaring. Je bènt niet je ervaring, je hèbt een ervaring. Je bènt niet je gedachten, je hèbt gedachten. Als je die houding traint, dan kun je kiezen waar je je door laat leiden, door je angsten en twijfels of door je intuïtie. Je gaat dan checken of je Hoofd, Hart, Hand(el)en & Ziel op één lijn liggen. Oftewel of je congruent bent. Daar word je gelukkig van.

Als je dan besluit welke koers nu echt bij je past, ga je direct stappen zetten

Dan zet je zowel je Hoofd, je Hart als je Ziel in om jouw droom te realiseren. Je gaat visualiseren, een plan maken, en je blijft goed voelen wat past en telkens zet je je intuïtie in. Die intuïtie ga je oefenen op allerlei manieren, met name door te doen waar je ‘Ziel van gaat zingen’. Als je Ziel vaak zingt gaat hij steeds luider klinken. Ik kan je leren hoe je dat doet.
Zodat je iedere dag blij wakker wordt en zin hebt in je dag. Omdat je iets te doen staat wat bij je past en waar je gelukkig van wordt. Iedere dag een stap. Met het doel waar je warm voor loopt voor ogen, loop je dan een mooie weg en kom je ook nog uit waar je wezen wilt. Heel bevredigend. Dan heb je zin in je dag en zin in je leven.

Ik geloof dat als je zowel je Hoofd, je Hart als je Ziel als leidraad neemt voor je Hand(el)en, je daar gelukkig van wordt en dat jouw bijdrage aan de wereld dan optimaal is. 

Dan leef je je leven niet meer vooral vanuit je hoofd, maar zijn zowel je Hoofd, je Hart als je Ziel in overeenstemming met je handelen. Je Hoofd gebruik je om te plannen en de beren op je weg niet serieus te nemen. Je Hart en je Ziel helpen je om kansen te herkennen en te zorgen dat je voeling houdt met wat je doet. Ook je lichaam geeft je belangrijke informatie en helpt je met beide benen op de grond te blijven staan. Dan werkt alles samen. Dan weet je waar je ’s ochtends je bed voor uit komt en voel je je in de basis gelukkig. Dat wil jij toch ook?

Ik kan je daarbij helpen. En ik heb daarvoor ook nog eens een heel fantastisch aanbod, want:

Atelier voor LevensKunst bestaat 15 jaar!

Al 15 jaar begeleid ik mensen bij bewustwording, bij een leven vanuit Hart & Ziel.
Mijn eigen weg begon in 1993 en liep van bedrijfskundige, boeddhisme & kunstenaarschap naar psycho-dynamisch (hypno-)therapeut, coach, trainer en docent. Met alle ontdekkingen en ervaringen die ik deed, heb ik gedurende al die jaren honderden mensen geholpen. En dat wil ik vieren! Dat wil ik vieren door het ook met jou delen, zodat ook jij daar baat bij hebt. Mijn kennis en ervaring heb ik samengevoegd in de online-cursus ‘Wie ben ik? Wat wil ik?’.

Wie jarig is trakteert en daarom heb ik een cadeau voor jou, voor alle 45 plussers die meer uit hun leven willen halen. Want ik wil zoveel mogelijk mensen helpen hun dromen waar te maken en gelukkig te zijn. Ik wil dat iedereen ’s ochtends blij wakker wordt en zin heeft in z’n dag. Niet voor niets is mijn motto al jarenlang: een Betere Wereld begint bij Individuele Bezieling
Daarom bied ik mijn 12-weekse online-cursus nu tijdelijk aan voor maar € 77 ipv de reguliere prijs van € 697. Dat is mijn cadeau aan de wereld om de verjaardag van mijn bedrijf te vieren. Waarom niet gratis? Omdat ik denk dat jij er meer uit haalt als je er iets voor betaald hebt, ook al is het nog zo weinig. Natuurlijk kun je wel gratis uit proberen. De eerste les ontvang je direct en voor niks en daarna beslis je of je meedoet met de hele cursus.

Dus dit is jouw unieke kans om voorbij bijna niks deel te nemen aan de 12-weekse Online-cursus ‘Wie ben ik? Wat wil ik?’ 

Dus aarzel niet langer, het is nu de tijd om je dromen waar te maken.
Als je het nu niet doet, wanneer dan wel?

 

Ja, ik ontvang gratis de eerste les!

Speak Your Mind

*