Als je lacht kun je niet denken!

Meteen lachen? Bekijk direct de video!
Eerst meer lezen? Kijk dan onder de video

Waarschuwing: als je je niet kunt overgeven kan het averechts werken en kun je er juist sacherijnig van worden.
Doe dan direct mindfulness: kijk naar je weerstand, je gedachten en emoties en neem ze niet te serieus. Alles gaat voorbij…

Have fun!


Bovenstaande lachmeditatie is op youtube geplaatst door Ferdinand Bakker.

Lachen is gezond

Maak jij je wel eens zorgen? Dan ben je niet de enige. Veel mensen maken zich te veel zorgen over wat er in de toekomst gaat gebeuren, hoe ze één en ander nu eens zullen aanpakken, of ze het gister niet verkeerd hebben gedaan etc.
Nu kun je gaan mediteren, mindfulness oefeningen doen, etcetera. Dat is zinvol. Je oefent dan om je minder door je zorgen, je gedachten en emoties te laten leiden. En dat helpt absoluut tegen stress. Bovendien oefen je jezelf in duurzaam geluk (zie ook les 1 van de online-cursus) Een training die ik iedereen zou aanraden.

Er is nog een manier om om te gaan met piekeren of zorgen maken:
Je kunt gaan lachen! En…. het is leuk!

Afgelopen weken heb ik het een aantal keren gedaan. In een groep, met een paar vriendinnen, met kinderen. En het is heerlijk! Het gaat steeds gemakkelijker, want je vindt jezelf steeds minder stom, of in ieder geval kan het je steeds minder schelen dat het eigenlijk best gek is om zomaar te gaan zitten lachen om niks. Maar ja, wat doe je liever? Lachen om niks of je zorgen maken om niks? Dat laatste is minder leuk èn minder gezond. Dus… give it a try.

Wat ik ook ontdekte door vaker de lachmeditatie te doen, is dat ik gedurende de dag gemakkelijker lachte. Kleine dingen waar ik eerder om had geglimlacht deden me nu hardop lachen. En ik merkte dat als ik eenmaal begon, ik vanzelf ook langer lachte. Als dat geen goed en prettig effect is!
Dus, ik zou zeggen: probeer het (nog) eens. Klik op de video en geef je over.
Ik ben heel benieuwd hoe het je bevalt! Dus leuk als je me dat laat weten onderaan deze pagina.

Comments

 1. Hallo Annette,

  ik was juist op zoek naar meer informatie over lachmeditatie, omdat voor mijn platform wil ik graag een krachteloze oefening om het Hart orgaan en zijn energie te laten stromen.
  Leuke artikeltje en informatie.
  Bij het filmpje vond ik een beetje saai om zoveel tekst te zien, ik had je graag je willen zien terwijl de uitleg doet en je zien lachen… je maakte mij nieuwsgierig.

  Bedankt voor de waardevolle informatie!

  PS: Ik moest al glimlach tijdens het lezen, ik ga straks met mijn gezin de lachmeditatie, het komt bij ons heel natuurlijk

 2. Ha Anette, eindelijk eens ervoor gaan zitten, deze lachmeditatie. En heerlijk, relativerend.
  Al eens eerder meegedaan aan lachsessies in een groep dus niet geheel vreemd voor me. Maar met zo’n video werkt het ook.
  Dank je, hartelijke groet met brede glimlach, Marné

Speak Your Mind

*