Liefde opwekken

Liefde voelen kun je oefenen. Liefde voor jezelf, liefde voor anderen. Beide kun je opwekken in meditatie. Je hart is dan zacht en open, je kunt dan zowel ontvangen als geven. Als je in meditatie oefent om liefde te voelen, is dat ook gemakkelijker in het dagelijks leven. Ook op lastige momenten kun je dan zomaar contact maken met de zachtheid van je hart en met mildheid en liefde met de moeilijke situatie omgaan.

Als we pijn voelen is onze eerste instinctieve reactie om ervan weg te rennen. Zowel bij fysieke pijn als bij emotionele pijn. De tegenovergestelde beweging, met onze aandacht naar de pijn toe keren, helpt vaak meer om er mee om te gaan. Niet om die pijn weg te krijgen, maar om er me om te gaan. Vaak wordt de pijn dan vanzelf zacht zonder dat je doel was.

In deze audio word je begeleid bij een meditatie om liefde op te wekken. Zowel liefde voor jezelf als liefde voor een ander.

Zorg dat je ruim 10 minuten hebt waarin je niet gestoord kan worden (telefoon uit ed)
Ga op een rustige plek zitten op een stoel, bank of kussen waarin je rechtop kunt zitten zonder met je rug te leunen.
Als je rug recht is, blijf je alerter, vandaar.

Het is belangrijk dat je de audio mee doet. Als je er gewoon naar luistert zonder mee te doen, komt ongetwijfeld je kritische geest op om je te vertellen dat dit niks voor jou is…. Niet naar luisteren en gewoon meedoen. Regelmatig herhalen helpt!

De audio begint met 2 minuten ‘op adem komen’ en daarna volgt de eigenlijke liefdesmeditatie. Dat begin is wat zacht en zwaar, maar als ik eenmaal op gang ben……
Veel liefde gewenst!

 

Speak Your Mind

*